Selecteer een pagina

Terugblik

Wijkgericht vaccineren

Sinds een aantal weken maakt de GGDZHZ gebruik van een mobiele vaccinatie-unit om mensen de kans te geven zich dicht bij huis, zonder afspraak, te laten vaccineren. De mobiele vaccinatie unit staat in de week van 23 augustus 2021 op verschillende locaties in Gorinchem.

Doel
Het wijkgericht vaccineren heeft als doel begrijpelijke informatie te geven over het coronavirus, testen en het vaccin. Door het vaccineren op locatie wil de GGD de vaccinatiegraad verhogen. Er is bewust gekozen voor wijken waaruit signalen komen dat mensen moeite hebben met het maken van een vaccinatieafspraak. Dit kan te maken hebben met het niet (goed) begrijpen van de informatie en/of met de afstand tot de vaccinatie locatie. Als mensen niet goed geïnformeerd zijn, maken ze sneller een keuze om geen vaccin te nemen.

Maandag 23 augustus Dukatenplein 2, Haarwijk
(voor de Rozenobel)
12.00 – 20.00 uur
Dinsdag 24 augustus Dukatenplein 2, Haarwijk
(voor de Rozenobel)
12.00 – 20.00 uur

Logo GGD ZHZ

 

IkToonGorinchem

IkToonGorinchem

De optredens in september 2021 van IkToonGorinchem voor en met amateur kunstbeoefenaars op verschillende locaties, waaronder het Wijkcentrum Rozenobel, zijn vanwege de corona-maatregelen voor 2021 geannuleerd. Gewerkt wordt aan een nieuw programma voor 2022. www.iktoongorinchem.nl.

Met elkaar – op afstand – zwerfafval oppakken!

Maakt u – samen met mensen uit uw directe omgeving – uw buurt weer aantrekkelijk?

Op 20 maart 2021 vindt de Landelijke Opschoondag plaats als aftrap van de Week van Nederland Schoon. Overal in het land gaan mensen de straat op voor een schoonmaakactie. Zo ook in Gorinchem. De benodigdheden voor het oprapen van zwerfvuil wordt gratis aangeboden bij de buurthuizen.

Wijkcentrum Rozenobel is voor het ophalen van de spullen geopend op maandag 8 maart 2021 van 13.00 – 16.00 uur, woensdag 10 maart 2021 van 09.00 – 12.00 uur en zaterdag 13 maart 2021 van 10.00 – 12.00 uur (zie ook de agenda). De schoonmaaksets kunnen op zaterdag 20 maart 2021 worden gebruikt in de eigen straat, wijk of buurt. Maar ook op andere momenten kunt u de set gebruiken om uw buurt schoon en leefbaar te houden!

Burendag

Op 26 september 2020 vierden we in Wijkcentrum Rozenobel de Burendag! Iedereen kon binnenlopen en genieten van koffie en wat lekkers.

Lees meer…

12 december 2023
 • Kaartspellen inloop

  12 december 2023 | 13:30 - 16:00

  Inloop vanaf 13.00 uur:
  Wilt u graag een spelletje kaarten?  Of een ánder spel spelen? Ook dat is mogelijk: kom kijken wat er aanwezig is of neem uw eigen spel mee.
  Voor info: Wijkcentrum Rozenobel - 0183-628535 of 06-18133489

  Bekijk meer details

13 december 2023
 • PEERpoint herstelacademie Koffieochtend - kennismaken

  13 december 2023 | 10:30 - 11:30

  Kom in eigen regie werken aan je herstel! 

  PEERpoint herstelacademie is een plek waar je met ervaringsdeskundigen en peers (lotgenoten) in eigen regie kunt werken aan je herstel. Bijvoorbeeld na een ingrijpende ervaring met psychiatrie, verslaving, dakloosheid of met iets anders.

  Bij PEERpoint bieden we elkaar als lotgenoten op basis van gelijkwaardigheid sociale, emotionele en praktische steun. Dit doen we door het aanbieden van een breed scala aan herstel bevorderende activiteiten zoals trainingen, workshops en supportgroepen. 

  We doen dit op maandag en woensdag in Dordrecht, op woensdagochtend in Wijkcentrum Rozenobel in Gorinchem en op donderdagochtendl in Sliedrecht. 

  Elk seizoen is er een nieuw activiteitenprogramma. Onze dienstverlening is gratis, maar we vragen je wel om je van tevoren via de website aan te melden per activiteit

  www.peerpointherstelacademie.nl                Telefoon (ma t/m do tijdens kantooruren): 06-10152712 

  Bekijk meer details

 • PEERpoint 2: alles over affirmeren en affirmaties

  13 december 2023 | 13:30 - 16:00

  In ons leven maken wij allerlei situaties mee, waarin gedachten kunnen ontstaan. Wanneer we deze gedachten gaan geloven, dan worden ze ook wel overtuigingen genoemd. Soms zijn overtuigingen helpend, maar soms ook niet. In deze workshop gaan we op zoek naar onze belemmerende overtuigingen en we gaan er positieve affirmaties bij ontwerpen. Affirmatie betekent bekrachtigen, bevestigen. De werking van affirmaties is gebaseerd op het principe dat je hersenen gaan geloven wat je vaak ziet en hoort. We gaan creatief aan de slag met onze zelf ontworpen affirmaties. Zo helpen we onszelf om stukje bij beetje onze belemmerende overtuigingen los te laten. 

  Kom in eigen regie werken aan je herstel! 
  PEERpoint herstelacademie is een plek waar je met ervaringsdeskundigen en peers (lotgenoten) in eigen regie kunt werken aan je herstel. Bijvoorbeeld na een ingrijpende ervaring met psychiatrie, verslaving, dakloosheid of met iets anders.
  Bij PEERpoint bieden we elkaar als lotgenoten op basis van gelijkwaardigheid sociale, emotionele en praktische steun. Dit doen we door het aanbieden van een breed scala aan herstel bevorderende activiteiten zoals trainingen, workshops en supportgroepen. 
  We doen dit op maandag en woensdag in Dordrecht, op woensdagochtend in Wijkcentrum Rozenobel in Gorinchem en op donderdagochtendl in Sliedrecht. 
  Elk seizoen is er een nieuw activiteitenprogramma. Onze dienstverlening is gratis, maar we vragen je wel om je van tevoren via de website aan te melden per activiteit. 
  www.peerpointherstelacademie.nl                Telefoon (ma t/m do tijdens kantooruren): 06-10152712 

  Bekijk meer details

14 december 2023
 • Kom met je vraag!

  14 december 2023 | 9:30 - 11:30

  Heb je een vraag? En zin in een kop koffie? Loop binnen. Er zijn diverse organisaties aanwezig om je vraag te beantwoorden. Gemeente Gorinchem, HCC Seniorenacademie, Informatiepunt Digitale Overheid, Poort 6, Sociaal Team Gemeente Gorinchem en AV Werkt door.
  Kijk op www.rozenobel.nl (http://www.rozenobel.nl) of neem contact op via 0618133489.

  Op de EERSTE donderdag van de maand is ook wijkagent Ferdi aanwezig. Ferdi is wijkagent van de Haarwijk en Stalkaarsen. Hij werkt sinds 2006 bij de politie. Is aanspreekpunt en voor "dingen" die er spelen kun je bij hem terecht. Wil je een melding doorgeven of heb je ergens hulp bij ndig, kan hij je mogelijk helpen. Naast zijn aanwezigheid kun je in contact komen via www.politie.nl of op instagram  (Wijkagent_Gorinchem_Haarwijk).

  Vanaf januari 2024 zal ook de VOEDSELBANK aanwezig zijn. 

  POORT 6 - Heeft u een vraag voor Poort6? U bent altijd welkom bij ons op kantoor, maar op donderdagochtend bent u, tussen 10.00 en 12.00 uur, ook van harte welkom in Wijkcentrum  Rozenobel! Zo kunnen wij u onder andere helpen met vragen over uw huurbetaling, over Woongaard en kunnen wij u helpen met het inplannen van reparatieverzoeken. Ook voor andere vragen bent u welkom.

  SOCIAAL TEAM - Soms heeft u een vraag, komt u er zelf even niet goed uit. Dan is het fijn als u bij iemand terecht kunt. Vaak is dat bij iemand uit uw omgeving; familie, vrienden, buren of bekenden. Ook kunt u terecht bij het Sociaal Team Gorinchem. Wij denken graag met u mee als u vragen of zorgen hebt over uw psychosociale gezondheid, mantelzorg, dagbesteding, gezin, opvoeding, wonen, werk, relatie of financiën. Het Sociaal Team is er voor iedereen van 0 tot 100 jaar.
  Het Sociaal Team Gorinchem is een samenwerkingsverband van MEE-Vivenz en Stichting Jeugdteams. In het sociaal team werken professionals, maatschappelijk werkers, cliëntondersteuners, ouderenadviseurs en jeugdprofessionals. De ondersteuning is gratis.
  Schikt het u niet op donderdag? Neemt u dan gerust telefonisch contact op voor een andere afspraak. U kunt ons bereiken op info@stgorinchem.nl of via 088-8928961 

  INFORMATIEPUNT DIGITALE OVERHEID (IDO) - Aanwezig op de ONEVEN weken:
  Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Kom langs! We geven je direct informatie waarmee je verder kunt. Of we verwijzen je door naar de juiste organisatie. 

  HCC!SeniorenAcademie GORCUM
  - aanwezig op de EVEN weken.
  Voor al uw digitale vragen, voor vragen over gebruik van mobiele telefoon, tablet en meer kunt u terecht bij HCC. Informatie over aanwezigheid: Diury van Uytrecht - meer informatie bekijken op
  https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties-a-g/gorinchem.html

  AV WerktDoor
  - Kom langs voor een gratis adviesgesprek! Ben je op zoek naar nieuw werk, werk je nu parttime en wil je meer uren werken? Dreig je jouw baan te verliezen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden in een compleet andere branche? Of ben je zelfstandig ondernemer en overweeg je om de stap naar een (tijdelijke) baan in loondienst te maken?
  Kom dan langs voor een gratis adviesgesprek tijdens één van onze inloopmomenten. Samen kijken we wat er nodig is om jou te helpen. Bijvoorbeeld door middel van omscholing of bijscholing. We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken welke mogelijkheden er voor jou zijn. www.avwerktdoor.nl (http://www.avwerktdoor.nl)

  WIJKCOöRDINATOR GEMEENTE : Eric van Boekel
  Heeft u een vraag voor de wijkcoördinator van de gemeente? 
  U kunt hem bereiken via 0183-659595

  WIJKBEHEERDER POORT 6: Rien Reedijk
  Heeft u een vraag voor hem?
  U kunt hem bereiken via 0183-669969

  Bekijk meer details

 • MeidenMall 12+

  14 december 2023 | 16:00 - 17:30

  IIedere week (met uitzondering van de schoolvakanties) is er MeidenMall voor alle meiden van 12-16 jaar uit Gorinchem. Bij de MeidenMall is er gezelligheid, mag je praten over wat jou bezig houdt en luisteren wij naar jou. We doen verschillende leuke activiteiten, zoals nagelslakken/dansen/creatief zijn. En we denken met elkaar na over een bepaald thema zoals bijvoorbeeld: zelfbeeld, social media, vrienden en grenzen. Dit doen we offline en online, doordat we ook blogs en vlogs kunnen maken voor op een nieuw online platform wat gekoppeld is aan de MeidenMall. Vragen? Neem gerust contact op met Inge: 06-21379530

  Bekijk meer details

alle activiteiten