Selecteer een pagina

Archief

Bak met ons een appeltaart!” : kennismaking met ontmoetingsplekken.

Bak met ons een appeltaart!” : kennismaking met ontmoetingsplekken.

Bak met ons een appeltaart!” : kennismaking met ontmoetingsplekken.
 
Op zaterdag 25 juni 2022 van 10.00 – 16.00 uur kunt u kennismaken met 5 ontmoetingsplekken in Gorinchem: Centraal Punt in de Haarwijk, Festiviteitenvereniging Dalem, De Bogerd in de Lingewijk, het Natuurcentrum in de Gildenwijk en Wijkcentrum Rozenobel in de Haarwijk. Op elke locatie ontvangt u een ingrediënt voor het thuis bakken van een appeltaart. De ingrediënten samen vormen iets compleets, zoals ook de ontmoetingsplekken met hun eigen identiteit samen werken aan  een completer aanbod van activiteiten voor inwoners van de stad.
De hele maand juni bruist de stad in de buitenlucht van de kunst:  IkToon komt naar je toe. Muzikanten, zangers, dansers en acteurs gaan op tournee door de Gorcumse wijken. Maak kennis met het “Meezingcafé” – samen zingen met 70-er, 80-er jaren melodieën, Nederlandstalige muziek en meer- en geniet van Breaksquad die omstanders vermaken met hun acrobatische en dynamische moves op 25 juni tussen 10.30 en 12.00 uur in de Haarwijk op het podium voor Wijkcentrum Rozenobel.
In 14.30 uur wordt het podium ingenomen door het gelegenheidskoor “Students from Ukraine” uit Gorinchem. Zij vertolken o.a. het nummer “Stefania”, bekend van het Eurovisie Songfestival 2022.
Wijkcentrum Rozenobel trakteert op dezelfde dag op een Zomermarkt met drankjes en hapjes, informatiestands, activiteiten voor sponsoring van Stichting Vaarwens, spellen voor jong en oud en de “huis-d.j.” zorgt in de binnentuin voor zomerse melodieën.

Jaarverslag 2021 is klaar

Het jaarverslag over 2021 is gepubliceerd. Voor Stichting Rozenobel is dit het eerste jaarverslag. We kijken dus eigenlijk terug tot onze oprichting in maart 2020. Er zijn veel mooie dingen te melden, zoals de projecten voor een nieuwe inrichting en voor vergroening van de buitenruimte. Maar ook de lange lijst aan nieuwe activiteiten die ontwikkeld zijn.

Natuurlijk had 2021 ook wel teleurstellingen, vooral dat we veel minder vaak open konden zijn door de coronamaatregelen. Maar we hebben deze ‘rustige’ perioden zo goed mogelijk gebruikt om helemaal klaar te staan voor 2022. En we zijn al flink bezig om de vruchten te plukken van alle werk dat in 2021 gedaan is.

Vind je het leuk meer in detail te weten over Wijkcentrum Rozenobel? Lees dan ons jaarverslag hier door op de afbeelding te klikken.

Veel leesplezier. En heb je vragen bij het lezen? Neem dan gerust contact op!

Koffie met … een gast!

Koffie met … een gast!

In september 2021 op de dinsdagavonden om de week met “Koffie met … een gast!” Tweemaal mochten we luisteren en in gesprek gaan: met Nelly Troost over  Verlies en Veerkracht en Rouw en met Vicky Bergman over haar rol als hoopverlener na een leven vol misbruik. Beide heel bijzondere en intieme bijeenkomsten.

Door de coronamaatregelen zijn de komende “Koffie met … een gast!”-avonden voorlopig uitgesteld. De avond met Judy Kreft over “Kinderwens” en die met Suzanne Visser over “Ouder worden” horen daarbij. In de agenda vindt u, zodra definitieve afspraken met hen zijn gemaakt, deze terug. Tot en met maart 2022 zijn er gasten bereid gevonden om hun verhaal te komen doen. Ook deze informatie ziet u in de agenda op deze website.

 

Samenwerking met de De Limonadebrigade succesvol gestart

Samenwerking met de De Limonadebrigade succesvol gestart

Ons wijkcentrum heeft een compleet nieuw interieur gekregen en de nieuwe activiteitenkalender waarmee sinds september wordt gewerkt, is afwisselend en uitnodigend. Een van de activiteiten, de Ouder-Kind Inloop, wordt wekelijks verzorgd in samenwerking met De Limonadebrigade.

De Limonadebrigade is elke vrijdag van 9.30 uur tot 11.30 uur aanwezig in het wijkcentrum aan het Dukatenplein 2. De allereerste Ouder-Kind Inloop was op de eerste vrijdag van oktober 2021 en omdat het de eerste was, maakten we er een klein feestje van; er werd een high tea verzorgd. Iedereen is welkom om kennis te komen maken met deze nieuwe activiteit van De Limonadebrigade.

De Ouder-Kind Inloop van De Limonadebrigade is bedoeld voor ouders/verzorgers en hun kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud. Twee keer per maand komt er een professional langs die meer vertelt over opvoeden, opgroeien of leuke dingen komt doen met de kinderen. Bij de invulling van het programma voor de inloop wordt er samengewerkt tussen De Limonadebrigade, Wijkcentrum Rozenobel en ouders uit de wijk. Houd de agenda van de Rozenobel en De Limonadebrigade in de gaten voor alle actuele thema’s en onderwerpen.

 

Ons nieuwe bestuurslid stelt zich voor:

Ons nieuwe bestuurslid stelt zich voor:

“Onlangs ben ik gevraagd of ik bestuurslid wilde worden voor Wijkcentrum Rozenobel. Ik ben Sabira el Messlaki, 38 jaar oud en woon met mijn gezin in Gorinchem. Naast mijn baan als informatiespecialist vul ik mijn vrije tijd graag in met sport, activiteiten met de familie en lezen.

Toen één van de bestuursleden mij vroeg of ik interesse had om mee te denken als bestuurslid, wilde ik daar eerst over nadenken. Niet omdat ik niet direct enthousiast was, maar omdat ik graag werk vanuit mijn kracht en ik voor mezelf wil zien hoe mijn inbreng van toegevoegde waarde kan zijn voor het wijkcentrum. Ik ben zelf opgegroeid in de Haarwijk en omdat mijn ouders er nog wonen kom ik er bijna dagelijks. Mijn binding met de wijk is daarom groot en wil me er graag voor inzetten. Het is een mooi wijkcentrum waar iedereen terecht kan en ik hoop een steentje te kunnen bijdragen aan verdere ontwikkeling van het centrum, de onderlinge contacten in de buurt en een goede leefomgeving.”

Als bestuur van Wijkcentrum Rozenobel hadden we vanaf het eerste uur de sterke wens om de wijk te vertegenwoordigen. Tot nu toe was dat onvoldoende gelukt. We zijn super blij dat Sabira ons  bestuur komt versterken. Ze brengt niet alleen haar bestuurlijke expertise mee: met haar Marokkaanse achtergrond ontstaat er een bredere basis en een betere afspiegeling van de wijk.

 

 

13 juli 2024
14 juli 2024
15 juli 2024
 • Schoolvakantie

  13 juli 2024 - 25 augustus 2024 | 

  Bekijk meer details

 • Koffie-moment!

  15 juli 2024 | 9:30 - 11:30

  Zijn in? Gewoon even binnenlopen. Kopje koffie drinken, kennismaken, gesprekje aangaan. Misschien kijken of er een activiteit is waarbij u wilt aanschuiven of gewoon even "niets".
  Weet dat u welkom bent!

  Bekijk meer details

 • SamenLunchen

  15 juli 2024 | 12:30 - 14:00

  Samen Lunchen is een wekelijks terugkerende activiteit voor iedereen die - tegen een kleine vergoeding van 3 euro - wil aanschuiven. Wij zorgen voor een smakelijke lunch en een drankje.
  Aanmelding kan via contact@rozenobel.nl of telefonisch: 06-18133489 (ook whatsapp)

  Bekijk meer details

alle activiteiten