Archief

Burendag 25 september 2021

Burendag 25 september 2021

Op Burendag 2021 wordt de start van het project “Green Style” uitgevoerd met buurtbewoners. Samen zullen we tegels wippen en een strook vrijgekomen grond voorzien van vruchtbare aarde om daar te zorgen voor verticale begroeiing van de kale wanden aan weerszijden van het Wijkcentrum. Hiervoor zijn alle hulpmiddelen aanwezig, zoals spaden, kruiwagens, grond én planten.

De schets voor verandering van het grijze terrein voor Wijkcentrum Rozenobel ligt ter tafel. Het is de eerste fase van de plannen voor het vergroenen van het gebied rondom en tussen het Wijkcentrum, De Windroos en de Torenflat. Er is sprake van samenwerking tussen genoemde partijen, Poort6 en de Gemeente Gorinchem. Ondersteund en gecoördineerd door tuinarchitecte Clarine Hofstee.

Het gebied wordt aantrekkelijker voor omwonenden, bezoekers en inwoners van de wijk en stad. Bij de werkzaamheden worden leerlingen van middelbare scholen betrokken en in een latere fase, als het plan is uitgevoerd, ook inwoners, die er plezier in hebben om hun tijd en groene vingers in te zetten voor hulp bij het onderhoud. Inwoners, omwonenden, worden uitgenodigd om mee te praten over het plan en hierbij betrokken te blijven.

Feestelijke Open Dag

Feestelijke Open Dag

De feestelijke Open Dag op 28 augustus 2021 :

Bezoekers konden kennismaken met de vernieuwde inrichting van het pand, informatie verkrijgen over de activiteiten die in september 2021 weer zijn gestart. Voor de kinderen waren er buitenactiviteiten, zoals een springkussen, pannakooi, midgetgolfbaan en schminken. Een hapje en een drankje ontbraken niet. In de binnentuin kon men deelnemen aan of kijken naar demonstraties met verschillende vormen van bewegen.

Zoveel bezoekers, zoveel vrolijke gezichten en zoveel interesse voor het gebouw én voor de activiteiten. De hele dag hebben we rondgelopen, gesprekken gevoerd en samen met de bezoekers genoten van de gezelligheid binnen en buiten. Zonder de hulp van onze vrijwilligers en anderen, die met hun activiteit het programma hebben ondersteund, hadden we dit niet kunnen realiseren.

NIEUW: Weekplan activiteiten 2021/2022

NIEUW: Weekplan activiteiten 2021/2022

Het weekplan geeft een overzicht van de terugkerende activiteiten. Daarin zijn de door ons te organiseren activiteiten in het wit zichtbaar. De grijze kleur geeft aan, dat de activiteit door anderen wordt ingevuld. De donkere achtergrond zonder tekst zijn de momenten, waaraan nog een invulling gegeven kan worden. Dit kan b.v. een vergadering, een workshop, een kleine feestelijke bijeenkomst zijn. Flexwerken kan altijd in een ruimte met eigen entree.

Voor meer informatie kunt u op deze website gaan naar : Activiteiten.  In de agenda klikt u op de activiteit waarover u meer wilt weten. U ziet dan wat de activiteit inhoudt én waar u terecht kunt met vragen of voor aanmelding.

Wij nodigen u van harte uit te komen kennismaken! Loop gerust binnen voor een kop koffie, een praatje of om te ervaren wat wij te bieden hebben en of dat bij u past. Natuurlijk kunt u ons bellen of een afspraak maken, zeker als u vragen heeft of zelf iets wilt organiseren.

De Rozenobel is het centrale ontmoetingspunt in de Gorinchemse Haarwijk. Het is de plek waar activiteiten voor verschillende doelgroepen uit de wijk en de stad als geheel plaatsvinden en een platform voor eigen initiatieven. Meedoen, met elkaar en met respect is ons motto. Hier kun je andere mensen uit je wijk ontmoeten, samen dingen ondernemen en is er de ruimte om eigen activiteiten op te zetten. Een plek waar iedereen welkom is, met ruimte voor verschillen.

 

 

Wethouder heropent ons wijkcentrum

Wethouder heropent ons wijkcentrum

De afgelopen maanden is met financiële ondersteuning door verschillende fondsen het project tot herinrichting van Wijkcentrum Rozenobel opgestart en inmiddels ook afgerond. Het eigentijdse interieur heeft een uitnodigend karakter dat wordt aangevuld met een aangepaste activiteitenkalender, waarmee vanaf september 2021 wordt gewerkt.
Op dinsdagmiddag 24 augustus 2021 om 17.00 uur werd door wethouder Ro van Doesburg symbolisch de start van een nieuwe tijd in en rondom het wijkcentrum ingeluid. Hij onthulde het nieuwe naambord – een cadeau van Poort 6 en naar ontwerp van Bos Reclame – bij de entree.
image.png
Voor inwoners was er de mogelijkheid alle veranderingen te komen bekijken tijdens de Open Dag op 28 augustus 2021 – van 10.00 – 16.00 uur.

Wijkgericht vaccineren

Sinds een aantal weken maakt de GGDZHZ gebruik van een mobiele vaccinatie-unit om mensen de kans te geven zich dicht bij huis, zonder afspraak, te laten vaccineren. De mobiele vaccinatie unit staat in de week van 23 augustus 2021 op verschillende locaties in Gorinchem.

Doel
Het wijkgericht vaccineren heeft als doel begrijpelijke informatie te geven over het coronavirus, testen en het vaccin. Door het vaccineren op locatie wil de GGD de vaccinatiegraad verhogen. Er is bewust gekozen voor wijken waaruit signalen komen dat mensen moeite hebben met het maken van een vaccinatieafspraak. Dit kan te maken hebben met het niet (goed) begrijpen van de informatie en/of met de afstand tot de vaccinatie locatie. Als mensen niet goed geïnformeerd zijn, maken ze sneller een keuze om geen vaccin te nemen.

Maandag 23 augustus Dukatenplein 2, Haarwijk
(voor de Rozenobel)
12.00 – 20.00 uur
Dinsdag 24 augustus Dukatenplein 2, Haarwijk
(voor de Rozenobel)
12.00 – 20.00 uur

Logo GGD ZHZ

 

27 september 2021
 • Erik vd Nadort ondernemers voor Groen dak...Marc Rothmans

  27 september 2021 | 9:30 - 10:30

  Bekijk meer details

 • Creatieve inloop

  27 september 2021 | 10:00 - 12:00

  Loop binnen, geniet van onze koffie en leef je creativiteit uit in welke vorm dan ook. Ontdekken wat u leuk vindt? Ook dat kan. Wij helpen u graag met advies en materialen op weg!
  Voor meer informatie: 0618133489 of via contact@rozenobel.nl (mailto:contact@rozenobel.nl)

  Bekijk meer details

 • Vrouweninloop

  27 september 2021 | 12:30 - 14:30

  Inloopmoment voor vrouwen van alle leeftijden met een Nederlandse en andere culturele achtergrond.
  Kom samen om elkaar ontspannen te ontmoeten. Deel je verhaal, vertel wat je bezighoudt, waar je vragen over hebt, wat je te bieden hebt met respectvolle aandacht voor verschillen en overeenkomsten. Delen verbindt.

  Bekijk meer details

 • RGM door Constance Vrijhof

  27 september 2021 | 15:00 - 16:00

  "Zet het brein in beweging"
  cursus waarin gewerkt wordt met een oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coördinatie) te stimuleren.
  Aanmelden is noodzakelijk: bel naar Constance Vrijhof 06-26040013 of stuur een mail aan rgmleerdam@gmail.com.

  Bekijk meer details

 • Klaverjassen

  27 september 2021 | 19:30 - 22:30

  Klaverjasvereniging "de Verschoppeling" speelt iedere maandagavond met haar leden in de gezellige zaal van Wijkcentrum Rozenobel. Nieuwe leden zijn altijd welkom! Voor informatie en aanmelding neemt u contact op met de heer J. van Zuijdam - 06-81999422 of j.van.zuijdam@casema.nl

  Bekijk meer details

alle activiteiten