Archief

IkToonGorinchem

IkToonGorinchem

Op zaterdag 18 september 2021 van 14.30 – 16.00 uur wordt hen een podium geboden op het plein voor ons Wijkcentrum.
Van harte nodigen wij u uit de optredens te komen bekijken en de deelnemers te ondersteunen met aandacht en applaus!
In september 2021 biedt IkToonGorinchem amateur kunstbeoefenaars de ruimte om de aandacht te krijgen die ze verdienen – www.iktoongorinchem.nl.
Er worden 7 locaties bezocht waar optredens plaatsvinden in de buitenlucht.
Vooruitkijken naar heropening

Vooruitkijken naar heropening

De afgelopen maanden waren de deuren voor gasten gesloten. Achter de gesloten deuren werd gewerkt. Financiële bijdragen van verschillende fondsen en plaatselijke organisaties hebben bijgedragen aan de herinrichting van het Wijkcentrum. Nieuwe vloeren, nieuw meubilair, verbetering van de verlichting, nieuwe vouwwanden konden worden aangeschaft en voor de details, de aankleding, hebben de beheerders zorggedragen.

Spijtig genoeg kunnen we alleen nog maar dénken aan de tijd, dat we gasten mogen ontvangen. Tot die tijd wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van de activiteiten, die over de gehele week verdeeld worden aangeboden. Het programma richt zich op gasten van alle leeftijden, mannen, vrouwen en kinderen. Extra aandacht is er voor de inhoud, welke zal uitnodigen om actief deel te nemen, te delen, te leren, te bewegen, te ontspannen, te genieten. Zodra duidelijk is wanneer er gestart mag en kan worden, vindt u alle activiteiten in de agenda. Klikt u op een activiteit dan ziet u de informatie over de inhoud én de manier waarop u zich al dan niet kunt aanmelden en bij wie. Voor alle andere vragen kunt u altijd contact opnemen met de beheerders.

Met elkaar – op afstand – zwerfafval oppakken!

Maakt u – samen met mensen uit uw directe omgeving – uw buurt weer aantrekkelijk?

Op 20 maart 2021 vindt de Landelijke Opschoondag plaats als aftrap van de Week van Nederland Schoon. Overal in het land gaan mensen de straat op voor een schoonmaakactie. Zo ook in Gorinchem. De benodigdheden voor het oprapen van zwerfvuil wordt gratis aangeboden bij de buurthuizen.

Wijkcentrum Rozenobel is voor het ophalen van de spullen geopend op maandag 8 maart 2021 van 13.00 – 16.00 uur, woensdag 10 maart 2021 van 09.00 – 12.00 uur en zaterdag 13 maart 2021 van 10.00 – 12.00 uur (zie ook de agenda). De schoonmaaksets kunnen op zaterdag 20 maart 2021 worden gebruikt in de eigen straat, wijk of buurt. Maar ook op andere momenten kunt u de set gebruiken om uw buurt schoon en leefbaar te houden!

Burendag

Op 26 september 2020 vierden we in Wijkcentrum Rozenobel de Burendag! Iedereen kon binnenlopen en genieten van koffie en wat lekkers.

Lees meer…

Vergroenen buitenruimte

De Rozenobel is in gesprek met de de gemeente, Poort6, de Torenflat en het Wellant college over het opnieuw inrichten van de buitenruimte rondom de Rozenobel. We willen graag een aantrekkelijke plaats worden, niet alleen in het wijkcentrum, maar ook eromheen. Daarbij willen we graag veel meer groen en meer biodiversiteit, maar ook zorgen dat we beter met water omgaan en dat hittestress minder wordt. Er zijn ideeën te over, zoals een buurtmoestuin, of het vergroenen van de hele buurt, of het aansluiten als een Parel in het Prachtlint. We zijn in gesprek met verschillende partijen en u gaat hier zeker nog meer van horen.

23 augustus 2021
24 augustus 2021
25 augustus 2021

alle activiteiten