Archief

Koffie met … een gast!

Koffie met … een gast!

In september 2021 op de dinsdagavonden om de week met “Koffie met … een gast!” Tweemaal mochten we luisteren en in gesprek gaan: met Nelly Troost over  Verlies en Veerkracht en Rouw en met Vicky Bergman over haar rol als hoopverlener na een leven vol misbruik. Beide heel bijzondere en intieme bijeenkomsten.

Door de coronamaatregelen zijn de komende “Koffie met … een gast!”-avonden voorlopig uitgesteld. De avond met Judy Kreft over “Kinderwens” en die met Suzanne Visser over “Ouder worden” horen daarbij. In de agenda vindt u, zodra definitieve afspraken met hen zijn gemaakt, deze terug. Tot en met maart 2022 zijn er gasten bereid gevonden om hun verhaal te komen doen. Ook deze informatie ziet u in de agenda op deze website.

 

Samenwerking met de De Limonadebrigade succesvol gestart

Samenwerking met de De Limonadebrigade succesvol gestart

Ons wijkcentrum heeft een compleet nieuw interieur gekregen en de nieuwe activiteitenkalender waarmee sinds september wordt gewerkt, is afwisselend en uitnodigend. Een van de activiteiten, de Ouder-Kind Inloop, wordt wekelijks verzorgd in samenwerking met De Limonadebrigade.

De Limonadebrigade is elke vrijdag van 9.30 uur tot 11.30 uur aanwezig in het wijkcentrum aan het Dukatenplein 2. De allereerste Ouder-Kind Inloop was op de eerste vrijdag van oktober 2021 en omdat het de eerste was, maakten we er een klein feestje van; er werd een high tea verzorgd. Iedereen is welkom om kennis te komen maken met deze nieuwe activiteit van De Limonadebrigade.

De Ouder-Kind Inloop van De Limonadebrigade is bedoeld voor ouders/verzorgers en hun kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud. Twee keer per maand komt er een professional langs die meer vertelt over opvoeden, opgroeien of leuke dingen komt doen met de kinderen. Bij de invulling van het programma voor de inloop wordt er samengewerkt tussen De Limonadebrigade, Wijkcentrum Rozenobel en ouders uit de wijk. Houd de agenda van de Rozenobel en De Limonadebrigade in de gaten voor alle actuele thema’s en onderwerpen.

 

Ons nieuwe bestuurslid stelt zich voor:

Ons nieuwe bestuurslid stelt zich voor:

“Onlangs ben ik gevraagd of ik bestuurslid wilde worden voor Wijkcentrum Rozenobel. Ik ben Sabira el Messlaki, 38 jaar oud en woon met mijn gezin in Gorinchem. Naast mijn baan als informatiespecialist vul ik mijn vrije tijd graag in met sport, activiteiten met de familie en lezen.

Toen één van de bestuursleden mij vroeg of ik interesse had om mee te denken als bestuurslid, wilde ik daar eerst over nadenken. Niet omdat ik niet direct enthousiast was, maar omdat ik graag werk vanuit mijn kracht en ik voor mezelf wil zien hoe mijn inbreng van toegevoegde waarde kan zijn voor het wijkcentrum. Ik ben zelf opgegroeid in de Haarwijk en omdat mijn ouders er nog wonen kom ik er bijna dagelijks. Mijn binding met de wijk is daarom groot en wil me er graag voor inzetten. Het is een mooi wijkcentrum waar iedereen terecht kan en ik hoop een steentje te kunnen bijdragen aan verdere ontwikkeling van het centrum, de onderlinge contacten in de buurt en een goede leefomgeving.”

Als bestuur van Wijkcentrum Rozenobel hadden we vanaf het eerste uur de sterke wens om de wijk te vertegenwoordigen. Tot nu toe was dat onvoldoende gelukt. We zijn super blij dat Sabira ons  bestuur komt versterken. Ze brengt niet alleen haar bestuurlijke expertise mee: met haar Marokkaanse achtergrond ontstaat er een bredere basis en een betere afspiegeling van de wijk.

 

 

Ontmoeten, verbinden, koffie en thee

Ontmoeten, verbinden, koffie en thee

In het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid worden in Gorinchem de komende 10 maanden – éénmaal per maand – op drie locaties bijeenkomsten georganiseerd. Deze vinden plaats in Gemeenschapshuis de Bogerd in de Lingewijk, in makelaarskantoor Leuk! in de binnenstad én bij ons! Het motto bij onze bijeenkomsten:

“Ontmoeten, verbinden, koffie en thee!”

Vind je het leuk om nieuwe mensen (uit de wijk) te leren kennen? Door met elkaar in gesprek te gaan kan dat lukken. Maar waar heb je het dan over? Door met elkaar te kletsen over grappige, interessante en leuke vragen breken we het ijs binnen de kortste keren. Samen met de gastvrouwen gaan we een interessant, grappig óf serieus gesprek aan. Hiervoor worden de kaarten van 1330 gebruikt (www.1330.nl). De gesprekken staan open voor alle generaties, meningen en ervaringen.

De groep komt éénmaal per maand op woensdag van 14.30 – 16.00 uur bij elkaar op onze locatie: Dukatenplein 2 in de Haarwijk. Inloop vanaf 14.00 uur. Gespreksleiders: Vicky Bergman (Samen1Gorinchem), Nanine Eggink (De Limonadebrigade Gorinchem) en Anneke Heidema (Wijkcentrum Rozenobel.  Aanmelden kan door een mail te sturen aan contact@rozenobel.nl of te bellen naar 06 18133489.

Data zijn: 27 oktober, 17 november en 15 december 2021 – 19 januari, 23 februari, 16 maart, 20 april, 18 mei en 15 juni 2022.

Project “Zorg voor je Toekomst”

Project “Zorg voor je Toekomst”

De zorg is een sector waar veel baankansen liggen. Daarom motiveert en ondersteunt Avres mensen om in de zorg te gaan werken. Dat biedt veel kansen, voor zowel de sector als voor de mensen die een beroep doen op Avres voor ondersteuning.

Zo startte eerder dit jaar het project “Zorg voor je Toekomst”: een traject van 12 weken, waarin anderstalige mensen taallessen volgen in combinatie met (vrijwilligers-)werk en werkervaringsplekken. Inmiddels heeft de eerste groep het traject afgerond,

Ook in ons Wijkcentrum was een gemotiveerde groep vrouwen bezig met taalverhoging onder de enthousiaste leiding van taaldocente Anita Emmerich en trajectleider Fatima Wakrim. Inmiddels zijn 19 deelnemers begonnen met de Entree-opleiding “Assistent dienstverlening & zorg” bij het ROC Da Vinci College.

De deelnemers krijgen 1 dag in de week onderwijs in combinatie met 16 uur (vrijwilligers-)werk. Ook in Wijkcentrum Rozenobel is er een stageplek georganiseerd. Dit is mogelijk geworden door de aanvrage voor en erkenning als leerbedrijf bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

28 januari 2022
31 januari 2022
 • Creatieve inloop

  31 januari 2022 | 10:00 - 12:00

  Leef je creativiteit uit in welke vorm dan ook met naald en draad, met papier en kleur of kom binnen voor een kopje koffie.
  Ontdekken wat u leuk vindt? Ook dat kan. Wij helpen u met advies en materialen op weg!
  Voor meer informatie: 0618133489 of via contact@rozenobel.nl (mailto:contact@rozenobel.nl)

  Bekijk meer details

 • Vrouweninloop

  31 januari 2022 | 12:30 - 14:30

  Inloopmoment voor vrouwen van alle leeftijden met een Nederlandse en andere culturele achtergrond.
  Kom samen om elkaar ontspannen te ontmoeten. Deel je verhaal, vertel wat je bezighoudt, waar je vragen over hebt, wat je te bieden hebt met respectvolle aandacht voor verschillen en overeenkomsten. Delen verbindt.

  Bekijk meer details

01 februari 2022
 • Kaartspellen inloop

  01 februari 2022 | 13:00 - 16:30

  Klaverjassen én jokeren is er voor iedereen die gezellig een kaartje wil leggen. Een ánder spel spelen? Ook dat is mogelijk: kom kijken wat er aanwezig is of neem uw eigen spel mee. Voor info: Wijkcentrum Rozenobel - 0183-628535 of 06-18133489

  Bekijk meer details

02 februari 2022
 • ActieFit!

  02 februari 2022 | 9:30 - 10:30

  Doe mee met deze ouderwetse beweegles in een nieuwerwets jasje. Afwisselende oefeningen die u soepel en fit houden. Met fijne muziek en onder begeleiding van fysiotherapeut David de Bruijn.
  Voor informatie en aanmelding kunt u contact met hem opnemen - 0628436584 http://www.daviddebruijnfysiotherapie.nl/

  Bekijk meer details

alle activiteiten