Selecteer een pagina

Project “Zorg voor je Toekomst”

De zorg is een sector waar veel baankansen liggen. Daarom motiveert en ondersteunt Avres mensen om in de zorg te gaan werken. Dat biedt veel kansen, voor zowel de sector als voor de mensen die een beroep doen op Avres voor ondersteuning.

Zo startte eerder dit jaar het project “Zorg voor je Toekomst”: een traject van 12 weken, waarin anderstalige mensen taallessen volgen in combinatie met (vrijwilligers-)werk en werkervaringsplekken. Inmiddels heeft de eerste groep het traject afgerond,

Ook in ons Wijkcentrum was een gemotiveerde groep vrouwen bezig met taalverhoging onder de enthousiaste leiding van taaldocente Anita Emmerich en trajectleider Fatima Wakrim. Inmiddels zijn 19 deelnemers begonnen met de Entree-opleiding “Assistent dienstverlening & zorg” bij het ROC Da Vinci College.

De deelnemers krijgen 1 dag in de week onderwijs in combinatie met 16 uur (vrijwilligers-)werk. Ook in Wijkcentrum Rozenobel is er een stageplek georganiseerd. Dit is mogelijk geworden door de aanvrage voor en erkenning als leerbedrijf bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.